Udruženje „No Gluten“ osnovano je na inicijativu oboljelih i roditelja djece oboljele od celijakije s područja Kantona Sarajevo. Naš cilj je da okupimo kako oboljele od celijakije, tako i one alergične, intolerante i osjetljive na gluten, te i sve one koji iz drugih medicinskih i ličnih razloga su isključili gluten iz  svoje ishrane.

Cilj udruženja je da radi na promociji i podizanju svijesti o celijakiji kao autoimunom oboljenju, te važnosti striktne bezglutenske ishrane oboljelih. Želimo da radimo na ostvarivanju, provođenju i zaštiti prava oboljelih i njihovih porodica, te promicanju zdrave i uravnotežene bezglutenske ishrane, kako bi se poboljšao položaj i kvalitet života oboljelih, te u konačnici očuvalo njihovo zdravlje.

Udruženje je svojim Statutom, pored ciljeva, definisalo i djelatnosti, koje se ogledaju kroz saradnju s javnim, društvenim, zdravstvenim, humanitarnim i drugim institucijama, te sličnim udruženjima i asocijacijama u zemlji i inostranstvu, te organizovanje javnih tribina, seminara, predavanja, radionica kuhanja, savjetovališta, a sve u svrhu povećanja informiranosti o celijakiji kao autoimunom oboljenju i bezglutenskoj prehrani, njenom jedinom lijeku.

Udruženje je neprofitna organizacija, i kao takva okuplja članove koji svojom dobrom voljom i u pozitivnom duhu žele raditi na ostvarivanju zadatih ciljeva, te pomažući jedni drugima na najbolji način.

ČLANARINA

Članstvo u udruženju je dobrovoljno. Članom mogu  postati sve punoljetne osobe, odnosno roditelji/staratelji za maloljetna lica. Članovi mogu postati i pravne osobe, preko ovlaštenog predstavnika.

Članstvo može biti redovno, podupirajuće te počasno. Redovnim članom se postaje uplatom godišnje članarine od 20,00 KM na transakcijski  račun udruženja  141-306-532-023-8892 (BBI banka), te popunjavanjem pristupice.

Svaki član dobiva svoju člansku karticu.

  • Obavezno popunite pristupnicu prilikom uplate članarine

Želite da postanete prijatelj udruženja ili imate prijedlog za suradnju, kontaktirajte nas .


Član Udruženja sa svojom članskom kartom ostvaruje popuste i pogodnosti kod prijatelja Udruženja