Gluten free ishrana

BAKLAVE : )
Recept za baklavu (tepsija 34x 26) Tijesto: · 500 gr bezglutenskog brašna (SCHAR) · 200 ml vode · 50 ml ulja · 1 jaje ·

Krofne iz rerne
500g Mix B brašna 150ml jogurta 200ml vode 2 jaja 75g putera 20g kvasca 75g šećera prstohvat soli U toplu vodu staviti kvasac i kašiku

Jufke – kore za pitu
1 šolja Mix B brašna 1,5 šolja vode Prstohvat soli Kašičica ulja Sastojke zamutiti kašikom ili štapnim mikserom u posudi i paziti da ne bude

Slani muffin
10 kasika Mix B brašna 1 jaje 1 kašika ulja 1 velika šolja jogurta (može i više po potrebi) Zamijesiti s jogurtom da se dobije

Podravka i proizvodi bez glutena
Podravka d.d. oblikovala je popis proizvoda iz svojeg asortimana za koje je, s obzirom na sastav, što je i potvrđeno specifičnim analizama za ispitivanje sadržaja

Kolač Mađarica
Kore: 250 g maslaca 200 g mekanog sira 4 jaja 1/4 žliče praška za pecivo 100 g mljevenog lana 6 žlice kokosovog brašna 2 žlice

Hljeb sa bundevom
Sastojci: 1/2 šolje pirea od bundeve (tikve) 1 šolja tople vode 1/4 kašićica suhog kvasca 1 1/4 kašičice soli 3 šolje brašna bez glutena Priprema:

Đinđer kolačići (kolačići sa đumbirom)
Izlupati jaja temeljito sa šećerom; dodajte džumbir u prahu, narendajte koru narandže i koricu limete potom dobro izmiješati. Zatim umiješajte orahe, bademe, kvasac i brašno.