Sarajevo, 30.03.2019

 

Realizacija   projekta „Osposobljavanje davalaca usluga (restorana, obdaništa, osnovnih i srednjih škola) za pružanje adekvatne ishrane oboljelim od celijakije,  koji finansira Fond otvorenog društva BiH, u okviru projekta “Otkucaji – Platforma za građanski monitoring sistema zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini” nastavljena je 30.03.2019. godine (subota) u  restoranu  Mornar, Zagrebačka 27a., Sarajevo. Kontakt telefon 033/877-330

 

Edukacija/prezentacija tema vezanih za gluten, celijakiju, posebno simptome celijakije,  bezglutensku ishranu i namirnice, posebno mogućnost kontaminacije u procesu spremanja jela, problematiku rada sa bezglutenskim brašnom…. održana je u prisustvu vlasnika Adnana i 3 zaposlene osobe (kuhari i konobari).

U renoviranom i prijatnom prostoru moguće je pojesti riblje specijalitete, ali i burgere (teleće i pileće), salate, koji se spremaju bez glutenskih dodataka, a priprema se I bezglutenska reform torta.Osoblje restorana planira proširiti ponudu bezglutenskih proizvoda u budućem periodu, uz prihvatljive cijene.

 

U prilogu slike sa prezentacije