Sarajevo, 29.03.2019

 

Realizacija   projekta „Osposobljavanje davalaca usluga (restorana, obdaništa, osnovnih i srednjih škola) za pružanje adekvatne ishrane oboljelim od celijakije,  koji finansira Fond otvorenog društva BiH, u okviru projekta “Otkucaji – Platforma za građanski monitoring sistema zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini” nastavljena je u veganskoj prodavnici/bistrou zdrave hrane Zdravo, sa sjedištem u ulici Džemala Bijedića 160 F (naselje Miljacka), Sarajevo. Kontakt telefon:060/34-82-838.

 

Edukaciji/prezentaciji tema vezanih za gluten, celijakiju, bezglutensku ishranu I namirnice, spremanje i skladištenje pripravaka (slatkih i slanih) bez glutena, moguću kontaminaciju i posljedice konzumiranja kontamiranih pripravaka i jela …su prisustvovale Maja Pilav i 3 uposlenice, koje su pokazale zavidno predznanje iz oblasti bezglutenske kuhinje i interes za daljim unaprijeđenjem i suradnjom sa Udruženjem.

U vrlo lijepom, modernom, novom i interesantnom enterijeru objekta Zdravo, predstavnice Udruženja “No Gluten” i edukatorica mr. ph. Anisa Šerak upoznale su se sa postojećim menijem (cijeđeni sokovi, supe, kolači, eliksiri, veganski burgeri, palente, sladoledi… ) koji se baziraju na zdravim i svježim većinom bezglutenskim namirnicama, voću, povrću, sjemenkama.

U prilogu slike sa prezentacije