Miran Stambol – Ambasador dobre volje i čovjek velikog srca

Sportista, planinar ali prije svega otac blizanaca Leona i Noaha, odlučio se za neobičan i human poduhvat.

Naime, shvativši kroz kakave barijere i poteškoće prolaze djeca oboljela od celijakije, Miran je odlučio trčati Sarajevski polumaraton sa teretom teškim 10 kg, simbolično ukazujući na teret koji celijakićari cijeli život nose sa sobom.

Miran je nesebično podijelio video kojim obavještava sve ljude u Bosni i Hercegovini kako će trčati polumaraton sa teretom, što je veoma zahtjevno. Baš kao što je zahtjevno i koračati sa teretom celijakije. Reakcija je bila izvrsna, te je Miran svojim zalaganjem uspio sakupiti sredstva kojima će udruženje No Gluten Kantona Sarajevo obezbijediti dodatne resurse kako bi svojim članovima i svim zainteresiranima za bezglutensku ishranu približilo način pripremanja hrane bez pšeničnog brašna, odnosno bez glutena. 

Činjenica je da je svaki vid pomoći dobrodošao za razvoj Udruženja te njegov dalji rad, a Miran nam je pokazao kako sa osmijehom na licu motivirati pojedince i kompanije.

 

Uz zapažen rezultat u trčanju, te značajnu medijsku pažnju koju je izazvao ovim humanim gestom, Miran je iskoristio priliku da širem auditoriju predstavi bolest celijakije i niz poteškoća u ishrani oboljelih, posebno djece. Miran je skupio i vrijednu donaciju u iznosu od 6,000 KM koja se sastoji od novca i doniranih proizvoda firmi Džajić-Commerce, Konzum, Bingo i Merkator.

 

Najiskrenije se zahvaljujemo Miranu na trudu, zalaganju i želji da pomogne oboljelima od celijakije na ovaj inovativan i neobičan način. Udruženje će donaciju iskoristiti za opremanje prostora, te podijeliti pakete svojim najmlađim članovima.

 

Miran zaslužuje da postane počasni član Udruženja osoba oboljelih od celijakije „NO GLUTEN“ Kantona Sarajevo i uvijek je dobrodošao gost na našim budućim druženjima, proslavama, seminarima te edukacijama.

 

MIRANE HVALA!!!!

Miran Stambol