U prostorijama Kantonalnog stambenog fonda upriličeno je potpisivanje ugovora o ustupanju poslovnog prostora koje je u vlasništvu Kantona Sarajevo a kojim upravlja Fond, za potrebe Udruženja osoba oboljelih od celikalije “NO GLUTEN” Kantona Sarajevo.
 
Naše udruženje datira od 2017.godine i do danas nisumo imali adekvatne prostorije za članove kao i organizatore ovog udruzenja. Udruženje “No Gluten” osnovano je na inicijativu oboljelih i roditelja djece oboljele od celijakije s područja Kantona Sarajevo.
 
Cilj nam je da okupimo kako oboljele od celijakije, tako i one alergične, intolerante i osjetljive na gluten, te i sve one koji iz drugih medicinskih i ličnih razloga su isključili gluten iz svoje ishrane. Cilj udruženja je da radi na promociji i podizanju svijesti o celijakiji kao autoimunom oboljenju, te važnosti striktne bezglutenske ishrane oboljelih.
 
Želimo da radimo na ostvarivanju, provođenju i zaštiti prava oboljelih i njihovih porodica, te promicanju zdrave i uravnotežene bezglutenske ishrane, kako bi se poboljšao položaj i kvalitet života oboljelih, te u konačnici očuvalo naše zdravlje.
 
Zahvaljujemo se Vladi Kantona Sarajevo i Kantonalnom stambenom fondu Sarajevo na ukazanom povjerenju, te krasnim ljudima u ovim institucijama koji su prepoznali značaj i rad udruženja.
 
Omogućivši nam dalji rad u boljim uslovima ujedno su nas podstakli i dali vjetar u leđa da se udruženje još ozbiljnije uhvati posla.
 
Svima poznata pjesmica kaže:
Kad se male ruke slože,
sve se može, međutim, u daljem tekstu piše:
Kad se mnogo malih složi,
tad se snaga stoput množi.
 
S obzirom da udruženje dalji rad nastavlja sa radom u novim prostorijama, sada više nego ikad, imamo potrebu za dodatnom snagom i podrškom članova.
 
Sretno i veliko hvala svim članovima na podršci i zalaganju.