Donacije Grada Sarajeva

Udruženje osoba oboljelih od celijakije „NO GLUTEN“ Kantona Sarajevo je dana 15.05.2021. godine u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana oboljelih od celijakije organizovalo podjelu paketa bezglutenskih namirnica članovima Udruženja, koji su obezbijeđeni iz donacije Grada Sarajeva.

Paketi su sadržavali 15 raznih bezglutenskih proizvoda  (brašno, tjestenina, griz, leća, palenta , napolitanke, keksi…..) nabavljenih od proizvođača i dobavljača/distributera bezglutenskih namirnica iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i to:

  •           Pekara No Gluten Factory Sarajevo,
  •           FAN-Commerce export–import doo Visoko, BioFAN,
  •           DŽAJIĆ-COMMERCE d.o.o. Ljubuški,
  •           Marina d.o.o. Široki Brijeg,
  •           Mega Trade System d.o.o. Banja Luka.

Navedeni isporučioci su obezbijedili posebne popuste za nabavku ovih proizvoda ali i prigodne poklone (cekere, peciva, keksiće..)

Članovi Udruženja su također bili u prilici da preuzmu nove članske karte Udruženja sa kojima se ostvaruju benefiti i popusti kod partnera sa kojima je Udruženje potpisalo Sporazume o Saradnji.

Također, članovi Udruženja su bili u prilici da se upoznaju i sa novim prostorom u ulici Hamze Čelenke broj 38 na Ilidži,  koje je Udruženje dobilo na korištenja od Kantonalnog Stambenog Fonda i koje treba da postane mjesto okupljanja, druženja, savjetovanja, razmjene iskustava članova Udruženja.

Udruženje, posebno Upravni Odbor  Udruženja koji je pripremio pakete i organizovao podjelu, zahvaljuje se posebno Gradu Sarajevo na ovoj donaciji, zatim svim proizvođačima i dobavljačima / distributerima bezglutenskih proizvoda,  kao i svim članovima koji su u zakazanim terminima dolazili da preuzmu pakete i uz to se pridržavali svih epidemioloških preporuka.

 

Nadamo se  da će Udruženje i u budućnosti organizovati i druga okupljanja, prezentacije ponuđača ove vrste proizvoda i namirnica, kulinarske radionice, savjetovanja, edukacije……ali sve druge aktivnosti koje će poboljšati ishranu i život oboljelih od celijakije i drugih oblika nepodnošljivosti glutena.